• office@abcmedicalcenter.ro
 • 0241 610199

7 simptome pentru care vizita la un medic neurolog este absolut necesara

7 simptome pentru care vizita la un medic neurolog este absolut necesara

Neurologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului nervos (encefal, maduva spinarii, nervi periferici). Exista anumite simptome – unele comune – a caror aparitie necesita parerea unui medic specialist neurolog.

Durerile de cap

Aproape orice om sufera de dureri de cap la un moment dat in viata, fie din cauza stresului sau a unei raceli banale.Insa sunt multi oameni care sufera constant de dureri de cap severe precum migrenele. In unele cazuri, durerea poate avea cauze profunde si deosebit de periculoase, precum presiunea intracraniana crescuta  sau hemoragie craniana.

Ametelile

Ameţeala este un simptom cu care mulţi pacienti se prezintă la medicul de familie, mai ales daca au trecut de vârsta de 60 de ani. Insa in cazul unei stari constante de ameteala care durează de câteva luni, este recomandat sa cereti sfatul unui specialist in neurologie.

Tremur accentuat

Tremurul poate aparea in diverse zone ale corpului: maini, picioare, cap, trunchi si corzi vocale. Acestea  sunt cauzate in general de un dezechilibru in regiunea creierului care controleaza muschii corpului. Daca suferiti frecvent de tremur, este deosebit de important sa cereti parerea unui medic neurolog.

Amorteala sau furnicaturi

Amorteala sau furnicaturile pot aparea din mai multe motive, unele la fel de simple precum a avea o pozitie inadecvata astfel incat circulatia sangelui scade. Cu toate acestea, in cazul in care amorteala continua, apare brusc sau are loc doar pe o parte a corpului, acesta este momentul oportun pentru a vedea un medic neurolog. Simptomele amortelii sau ale furnicaturilor pot fi semnele unui accident vascular cerebral, caz in care aveti nevoie de ajutor cat mai rapid.

Stari accentuate de slabiciune

Starile de slabiciune sunt diferite de oboseala sau de durerile musculare aparute dupa un efort fizic prelungit . Slabiciunea musculara este nevoia exercitarii unui efort suplimentar in a misca mainile si picioarele, asa incat cel mai bun sfat este sa va adresati medicului specialist. Aceasta afectiune ar putea fi cauzata de o stare mai grava sau de o boala a sistemului nervos, cum ar fi accidentul vascular cerebral.

Probleme de miscare

Pierderea echilibrului, dificultatea de mers, tremur sau alte simptome ale sistemului nervos cauzeaza probleme de miscare. Daca acestea apar periodic, pe intervale mari de timp si daca aceste probleme intrerup activitatile dumneavoastra din fiecare zi, atunci este recomandat sa cereti ajutor unui medic specialist neurolog.

Probleme de vedere

Dificultatile de vedere pot fi cauzate inaintarea in varsta ori de probleme ale sistemului nervos. In cazul in care aceste dificultati apar brusc si afecteaza ambii ochi, trebuie neaparat sa fiti evaluat de un medic specialist.

Probleme legate de somn

Pot fi, pe de o parte, reacţii la modul de viaţă şi la stres, care determină insomnii sau o igienă incorectă a somnului. Pe de altă parte, pot fi boli intrinseci ale creierului. Apneea, insomnia, hipersomnolenta, toate acestea  precum si mecanismele de producere şi menţinere a somnului sunt de natura neurologica.

La ABC Medical Center, suntem mandri sa colaboram cu unii dintre cei mai buni medici specialisti de pe plan local. Dr. Adrian Barbu, medic specialist neurolog, va raspunde tuturor intrebarilor dumneavoastra legate de afectiunile neurologice.

Pretuiti sanatatea! Programati o intalnire la telefon:0241 610199 /0742 145114

2 Comments

 • Nastase Carmen Alina

  May 23, 2018 at 5:42 pm

  O consultatie cu trimitere de la medicul de familie ,se poate?

   administrare

   May 24, 2018 at 1:16 am

   Buna ziua,
   Pentru programare va rugam apelati nr. de tel. 0241 610199 sau 0742 145114.

   Multumim!

Leave a Reply