• office@abcmedicalcenter.ro
  • 0241 610199

Ce este Scleroterapia si care sunt indicațiile sale ?

Ce este Scleroterapia si care sunt indicațiile sale ?

Scleroterapia reprezintă o procedura minim invaziva si putin dureroasa prin care se trateaza telangiectaziile, vasele si capilarele sparte, venele reticulare (vene de marime mijlocie) , varicele hidrostatice de gradul I. Ele pot aparea oriunde pe suprafata corpului dar cel mai frecvent sunt intalnite pe fata si pe membrele inferioare.
Venele in forma de paianjen sunt vase foarte subtiri, de culoare rosie, purpurie sau albastruie care au un traiect sinuos, sunt mai usor vizibile si sunt situate numai sub piele.

Telangiectaziile reprezinta vase de sange mici, dilatate, aproape de suprafata pielii, cu dimensiuni in general intre 0,5 si 1,5 mm in diametru.
Scleroterapia este folosita cu succes in tratarea venelor reticulare si a celor in forma de panza de paianjen.
Acesta procedura se realizeaza prin injectarea cu un ac foarte fin a unei solutii ( saline) direct la nivelul venelor. In urma injectarii se produce coagularea sangelui de la nivelul vaselor injectate determinand sclerozarea lor.

Care sunt cauzele apariției vaselor sparte si a telangiectaziilor ?

– Boala varicoasa existenta, insufiecinta venoasa;
– Rude de gradul I cu varice sau telangiectazii;
– Varsta: aparitia vaselor sparte poate avea loc la orice varsta;
– Sexul : desi femeile sunt mai frecvent afectate decat barbatii, tratamentul este la fel de eficient si la sexul masculin;
– Sarcina : in timpul sarcinii uterul exercita o presiune mare asupra veselor si determina dilatarea lor. Sub actiunea hormonilor din timpul sarcinii peretii vaselor se slabesc , vasele se dilata si devin mult mai evidente. Varicele si venectaziile formate in timpul sarcinii trebuiesc monitorizate deoarece deoarece se pot ameliora si chiar pot sa dispara la cateva luni de la nastere;
– Sedentarismul sau activitatile ce solicita mult statul in picioare sau pe scaun , reprezinta factori importanti ce pot duce la formarea varicelor.

Care sunt contraindicațiile ?

-alergie la substanta de injectare
– varicele hidrostace de gradul III SI IV
– tromboflebita acuta ( inflamatie a peretelui unei vene si formarea de cheaguri si sange care pot duce la ocluzia ei)
– sarcina si alaptarea
– afectiuni maligne

Ce rezultate are tratamentul ?

Scleroterapia este o procedura sigura si eficienta prin care pot fi eliminate pana la 80% dintre vasele injectate. Nu este o metoda profilactica si nu va preveni aparitia altor vase sparte. In general, vasele in forma de paianjen raspund la tratament in 3 pana la 6 saptamani si nu vor reaparea.
Pentru un tratament eficace pot fi necesare mai multe sedinte de tratament la interval de 1-3 luni.

Specialistii nostri va stau la dispozitie pentru consiliere gratuita in vederea alegerii celor mai bune proceduri pentru redobandirea frumusetii picioarelor dumneavoastra. Pentru programari si informatii suplimentare va rugam apelati 0734 151319

 

Leave a Reply