• office@abcmedicalcenter.ro
  • 0241 610199

Cum putem preveni cele mai comune afectiuni din sfera ORL

Cum putem preveni cele mai comune afectiuni din sfera ORL

Vara este anotimpul in care suntem mai expusi, din cauza anumitor factori ce tin de temperatura si umiditate care contribuie la raspandirea cu usurinta a virusurilor si bacteriilor, la aparitia anumitor afectiuni si infectii ale aparatului respirator, precum: otita, laringita, amigdalita,faringita si rosu in gat.

Frecventarea ștrandurilor care nu sunt bine igienizate şi folosirea constanta a aerului condiţionat atat in masina, cat si acasa sau la birou, cresc sansele de aparitie a sinuzitelor. Copiii sunt cei mai vulnerabili în acest sens, având în vedere faptul că ei au un sistem imunitar în formare.
Un sfat util in acest sens este  să oprim aerul condiţionat cu cateva minute inainte de a iesi din birou sau din masina, astfel încât corpul să se adapteze mai uşor la eventualele diferente de temperatura.

De asemenea, este bine să curaţim constant filtrul aerului condiționat, pentru că altfel se strâng germeni care fac să apară bacterii.

Otita reprezintă o inflamație apărută la nivelul urechii. Otitele sunt de mai multe feluri, în funcţie de locul unde apare infecţia, însă cel mai des întâlnită afecţiune este otita externă.

Pentru a evita apariţia bolilor urechii trebuie sa aveti grija ca dupa ce ati fost la mare sau la piscina să ștergeţi bine urechea, să nu rămână umedă, pentru că în acest fel se formează ciuperca.

Nu este recomandata folosirea betisoarelor de urechi. In schimb, urechea trebuie uscata si curatata cu varful unui prosop curat.

La aparitia primelor simptome, precum dureri surde ale urechii, secretii nazale purulente insotite sau nu de dureri de cap, este recomandat sa va prezentati la un medic specialist. Astfel puteti evita suferinta prelungita si complicatiile ce pot aparea prin tratarea necorespunzatoare a acestor simptome si, implicit, a afectiunilor pe care acestea le caracterizeaza.

La ABC Medical Center va punem la dispozitie cei mai buni medici specialisti de pe plan local, iar in baza biletului de trimitere de la medicul de familie puteti beneficia de control si analize gratuite.

Aflati mai multe informatii si programati-va la unul din numerele de telefon: 0241 610199  / 0742 145114  de luni pana vineri in intervalul 8-20.

Pretuiti-va sanatatea!

Leave a Reply