• office@abcmedicalcenter.ro
  • 0241 610199

Electrocauterizarea Papiloamelor si a Verucilor Vulgare.

Electrocauterizarea Papiloamelor si a Verucilor Vulgare.

Procedura GRATUITA, efectuata in contract cu C.N.A.S in baza biletului de trimitere către DERMATOLOGIE!

Alături de acnee, verucile și papiloamele fac parte dintre cele mai frecvente probleme dermatologice.

Papiloamele sunt leziuni benigne (nu au potențial cancerigen), localizate cel mai frecvent pe tegumentele extremităților și sunt provocate de un grup de virusuri numite Papilom virusuri umane ( HPV).

Aceste excrescente sunt de obicei inofensive,60% se pot vindeca spontan, fără tratament, in primii 2 ani de la apariție. Însă in cele mai multe cazuri, papiloamele reprezintă o problema estetica, iar îndepărtarea lor prin intermediul electrocauterului reprezintă soluția.

Verucile vulgare sunt ridicături cutanate, ne inflamatoare, dure, cu suprafața hiperkeratozica. Formațiunile mai vechi pot depăși diametrul de 1 cm sau se pot reuni in placarde verucoase destul de mari. De obicei nu sunt dureroase însă in unele localizări (periunghiale și plantare) fac excepție și provoacă dureri vii fie prin fisurarea lor (cele periunghiale), fie la mers (cele plantare). Verucile vulgare sunt mai frecvente la copiii de vârsta școlara (foarte rare la copiii mici) și adolescenți decât la adulți.

Verucile vulgare se localizează cel mai des pe mâini, degete și plante și se pot multiplica prin auto inoculare. Contagiunea se face, mai ales, prin contact direct. Contactul indirect, prin ciorapi sau pantofi contaminați sau datorita solului bazinelor de înot și sălilor de gimnastica, este un factor important de răspândire a verucilor plantare in mediile Verucile plantare sunt foarte dureroase la presiune și la mers. Ele trebuie deosebite de duriloane, care au adesea aceleași sedii.

Verucile vulgare, indiferent de sediul lor, pot dispărea spontan Ia copil, dar cel mai des după ce au persistat o perioada mail lunga de timp.

Programează-te la o CONSULTATIE GRATUITA in baza biletului de trimitere și scapă de probleme inestetice cu ajutorul Specialiștilor Dermatologi!

 

1 Comment

  • Soare

    April 21, 2018 at 12:56 pm

    As dori o programare la domnul doctor pt cauterizare papiloame

Leave a Reply