• office@abcmedicalcenter.ro
  • 0241 610199

Cel mai des intalnite intrebari despre celulita

celulita tratamente

Cel mai des intalnite intrebari despre celulita

De ce apare celulita?

Fiindcă la femei țesutul subcutanat, răspunzător de celulită, conține fibre paralele, care leagă  straturile superioare ale pielii de zona musculară, de unde și multiplele teorii cu privire la etiologia celulitei, aspectul ce se modifică pe măsură ce slăbim, ne îngrășăm, facem sport.

Grăsimea existentă între aceste septuri fibroase deformează pielea, dând aspectul vălurit specific, care ne deranjează atâta de mult. Apar fie depresiunile, fie umflăturile iar fibrele rămân la aceleași dimnesiuni, fiind mai puțin elastice. De cele mai multe ori, celulita se moștenește-dacă bunica sau mama s-au confruntat cu ea, sunt mari șanse s-o dobândești.

La această moștenire contribuie și anumite probleme de natură hormonală, cum ar fi excesul de estrogeni, sau deficitul de progesteron, un ciclu menstrual neregulat și alte variații hormonale, cum sunt cele din timpul sarcinii, dintr-o insuficiență a circulației venoase sau limfatice, sau din cauza presiunii mecanice greșite.

Așa zisul factor mecanic al generării celulitei este constituit din purtatul îmbrăcăminții prea strâmte, mai ales jeans, spre deosebire de ciorapii medicinali compresivi, care purtați cu regularitate, prin presiunea constantă și graduală pe care o exercita asupra sistmeului limfatic, din contră, ajută la combaterea celulitei.

Tot la greșeli intervine in cazul multor persone cu celulită și alimentația. Dacă în dieta persoanei respective se regăsește o cantitate considerabilă de grăsimi animale, exces de glucide, conservanți, sodiu și aditivi alimentari, prea multe proteine în defavoarea unui consum scăzut de legume, de salate sau fructe proaspete, celulita se consolidează și este din ce în ce mai dificil de gestionat.

Alti ‘dușmani’ comuni ai frumuseții noastre sunt: sedentarismul, alcoolul în exces, fumatul si nu in ultimul rand, pilulele contraceptive.
Celulita poate fi ținută sub control și aspectul ei ameliorat prin câteva metode.

Gomajul si periajul uscat

Periajul uscat va ajuta sa scapati de celulele pielii moarte, ceea ce va imbunatati textura pielii si reinnoirea celulara, intrucat se formeaza un nou strat de piele la fiecare 24 de ore. Periajul uscat poate contribui la intarirea sistemului imunitar. Face asta prin stimularea vaselor limfatice de a drena materia toxica mucoidala catre organele de detoxifiere, astfel putem detoxifia si purifica intregul sistem biologic al corpului.

Periajul uscat reda elasticitatea pielii. Prin sporirea fluxului sanguin, toxinele sunt mutate si eliminate prin piele. Sub acel vechi strat de piele se afla un strat nou cu o stralucire sanatoasa.

Iti tonifica muschii. Periajul uscat tonifica muschii prin stimularea terminatiilor nervoase, ceea ce face ca fibrele musculare individuale sa se miste si sa se activeze. De asemenea poate mobiliza grasimea si poate ajuta la egalizarea distribuirii depozitelor adipoase (de grasime).

Mezoterapia

Mezoterapia este o metodă de tratament a stratului mijlociu al pielii – mezodermul. Acesta este cel mai activ strat al pielii, care este responsabil de majoritatea afecțiunilor cutanate și asigură implicit aspectul pielii. Mezoterapia este un procedeu nechirurgical prin care se întroduc în structurile profunde ale tegumentelor diverse substanțe nutritive, clasice și vitamine, ducând la îmbunătățirea circulației sangvine și limfatice.

Criolipoliza

Temperaturile foarte joase controlate, sub zero grade pot ajută la eliminarea celulitei și grăsimii în plus.
O scădere bruscă a temperaturii stimulează receptorii din piele, care transmit creierului semnale ca sângele să fie pompat spre organele interne, pentru a menține temperatura acestora la valoarea normală.

În plus, după cum știm se produce și fenomenul “fetei Morgana” a celor care degera, respectiv, în momentul răcirii bruște se activează la nivelul sistemului nervos, eliberarea de endorfine în tot organismul, astfel că pe parcursul terapiei și starea ta psihică, somnul și odihnă vor fi foarte bune.

Cu aparatul de criolipoliza se tratează localizat, atât excesul de grăsime cât și celulită. Sonda localizează depunerile de țesut gras și le aduce treptat la o temperatură de -5 grade Celsius, temperature la care stratul adipos se inflamează și se desprinde de celelalte țesuturi.
Este nevoie de o expunere la frig până la 30-45 de minute pentru ca celulele grase să se dezintegreze, apoi într-un interval de 6 – 8 săptămâni, ele se distrug prin apoptoza și organismul le elimină treptat și natural, prin procesele metabolice.

celulita tratamente

Masajul viguros “anticelulitic”

Efectuat manual sau cu aparate speciale, masajul are că scop îmbunătățirea circulației sanguine, eliminarea toxinelor și a lichidului reținut în exces.  De regulă efectele sunt de scurtă durată si acesta trebuie repetat periodic pentru rezultate optime.

Scăderea în greutate

Probabil cel mai  benefic remediu pe termen lung. Scăderea în greutate datorată exercițiilor fizice și unui regim alimentar corect crește tonusul general al musculaturii și duce la o piele mai sănătoasă. Celulita nu va dispărea cu totul, însă sigur se va ameliora nu numai ca aspect ci și ca funcționalitate.

 

Mișcare, fructe și hidratare

Cele mai potrivite sporturi pentru combaterea celulitei sunt mersul pe bicicletă, înotul, exercițiile de pilates și yoga.
Dintre alimentele minune ce luptă împotrivă celulitei amintesc kiwi, grapefruitul, ananasul. Iar ca lichide-apa! Hidratarea corectă cu apa plată sau minerală ajută la prevenirea celulitei. Sa nu uitam de apa infuzata cu fructe sau cu plante, care pe langa aroma deosebita aduce si un aport de nutrienti.

 

Pentru cele mai bune sfaturi si tratamente corporale, specialistii nostri va stau la dispozitie de luni pana vineri in intervalul 8-20 la telefon: 0734 151319.

Ai grija de tine !

 

Leave a Reply