• office@abcmedicalcenter.ro
  • 0241 610199

Nou!! Oferta chiuretare Moluscum Contagiosum -80 lei/ 1 leziune

Nou!! Oferta chiuretare Moluscum Contagiosum -80 lei/ 1 leziune

Molluscum contagiosum este o infectie virala, cu manifestare cutanata care afecteaza in special copiii, frecventa cea mai crescuta fiind intre 1 si 4 ani. Este foarte contagioasa transmitandu-se cu rapiditate in special in colectivitatile de copii(crese, gradinite).
Virusul se raspandeste in general prin contact direct piele pe piele sau pe mucoase. Si manevrarea obiectelor contaminate, cum ar fi prosoapele, pot contribui la raspandirea infectiei. Un risc mai mare de infectie il au cei care frecventeaza piscinele, saunele sau practicantii sporturilor care presupun contact direct.
In cazul adultilor, infectia se poate transmite si prin contact sexual.
Principalele cai de transmitere sunt:
-contact direct cu leziunile;
-indirect prin contact cu lenjeria, prosoapele, hainele infectate,etc;
-folosirea piscinelor publice;
-pe cale sexuala;
In general diagnosticul se pune pe baza aspectului clinic. Daca sunt suspectate si alte boli, medicul poate examina o mostra de leziune la microscop (biopsie). Cu toate ca multi pacienti nu au simptome, pruritul (mancarimea) poate fi o adevarata problema in anumite cazuri, in special la cei cu dermatita atopica. Leziunile de la nivelul pleoapelor se pot complica cu conjunctivita cronica. Scarpinarea leziunilor poate duce la suprainfectie bacteriana.

Leave a Reply