• office@abcmedicalcenter.ro
  • 0241 610199
administrare      -

Chirurgie pediatrica

Echipa medicală

Medic specialist chirugie/ortopedie pediatrica

Cu preocupari didactice deosebite si o experienta dobandita de la nume sonore din domeniu, Dr. Florin Enache este Asistent Universitar la Facultatea de Medicina-disciplina Chirurgie Pediatrica din cadrul Universitatii “Ovidius” din Constanta.

Lista preţuri

Consultație– 150 lei
Control – 50 lei
Preţurile afişate pe site pentru serviciile medicale au caracter informativ şi pot suferi modificări ulterioare. Pentru lista completă a serviciilor medicale şi preţurilor aferente, vă rugăm apelaţi tel. 0241 610199 0742 145114

    Chirurgia pediatrică este specialitatea, care are ca obiect de studiu patologia chirurgicală a vârstei copilăriei (0 – 16 ani sau elevi ce au depăşit vârsta de 16 ani, până la terminarea studiilor), cu excepţia patologiei ortopedice, neurochirurgicale şi cardiovasculare a copilului. Aceasta se ocupă cu diagnosticul și tratamentul chirurgical al unei mari varietați de boli întalnite la copii, din perioada neonatală până la pubertate. Ea nu e limitată la o arie anatomică a corpului, cum ar fi toracele sau abdomenul, acoperind o serie întreagă de boli unice copiilor ce necesită tratament specific. Un copil nu poate fi tratat în același mod ca un pacient adult de talie mai mică. Deși copilul prezintă aceleași organe și structuri, maturitatea și consistența lor sunt diferite.

    Chirurgia pediatrică poate fi definită ca o combinație de chirurgie generală, chirurgie plastică, chirurgie toracică și urologie, ce se adresează pacientului pediatric.