• office@abcmedicalcenter.ro
  • 0241 610199
administrare      -

Reumatologie

Echipa medicală

Medic specialist reumatolog

Servicii medicale

Consultație 
Osteodensitometrie 

Lista standard de preţuri →

 
 
Preţurile afişate pe site pentru seriviciile medicale nedecontate au caracter informativ şi pot suferi modificări ulterioare. Pentru lista completă a serviciilor medicale şi preţurilor aferente, vă rugăm apelaţi tel. 0241 610199 0742 145114

SPECIALITATE ÎN CONTRACT CU CASA DE ASIGURĂRI (C.N.A.S.)/ÎN BAZA BILETULUI DE TRIMITERE

    Reumatologia este specialitatea medicală care se ocupă cu studiul şi tratamentul bolilor reumatice și musculo-scheletice, afecţiuni dureroase, acute sau cronice, ale aparatului locomotor. Printre aceste maladii se numără poliartrida reumatoidă, artropatiile, spondilartritele,osteoporoza, guta,  reumatisme degenerative ( artroză, spondiloză), Lupus eritematos sistemic, afecțiuni degenerative de cauze mecanice  ( hernia discală lombară), osteonecroza, boli osoase metabolice, boli reumatice infecţioase ca boala Lyme sau artrita sifilitică, etc.

    O viata lungă și fără durere se poate obține numai dacă manifestările bolii sunt recunoscute după primele semne și numai dacă este instituit tratamentul potrivit.

    Prezentarea timpurie la medic este esențială deoarece diagnosticul precoce și tratamentul corect determină o evoluție mai lentă sau chiar remisia temporară a bolii reumatice.

    O primă condiție este ca boala să fie diagnosticată din timp. Orice durere articulară persistentă trebuie să ne trimită la reumatolog. Alte simptome sunt reducerea mobilității articulare, dificultatea de a merge sau de a indeplini activități profesionale ori casnice uzuale. Odată diagnosticată, boala presupune un tratament pe termen lung, la care aderența este obligatorie.

    Incidența bolilor reumatice e foarte mare, asa încât și impactul socio-economic e major.

    Fiind vorba de multiple afecțiuni, diagnosticul diferențiat exact il poate pune doar medicul specialist după un consult aprofundat și după efectuarea mai multor analize sanguine. Este foarte important să se apeleze la medicul specialist de la primele simptome ale oricăror boli. Diagnosticate din timp, bolile reumatismale pot fi ameliorate parțial sau total.

    Bolile reumatice pot determina în timp handicap, incapacitate de muncă și / sau dependența pacientului de familie, afectând sever calitatea vieții tuturor celor implicați.

    Reumatologia pune accentul pe măsurarea densității osoase, procedură denumită OSTEODENSITOMETRIE efectuată GRATUIT pacienților în cadrul Clinicii.

 

Pune sănătatatea pe primul loc și programează-te la o consultație!