• office@abcmedicalcenter.ro
  • 0241 610199
administrare      -

Terapia Bowen

    O formulă unică de reechilibrare neuro-musculară care lucrează, în principal, prin sistemul nervos, asupra sistemelor osos şi muscular. Printr-un număr de mişcări delicate, practicate cu degetele, asupra muşchilor şi ţesuturilor articulare, se transmit mesaje în interiorul corpului, de reactivare a memoriei celulare, a unei stări ideale, de relaxare şi echilibru.

    Este o tehnică terapeutică extrem de profundă și are la bază teoria conform căreia organismul în stare de relaxare totală, își activează abilitatea de a rezolva orice problemă a corpului său a minții, prin readucerea acestora în echilibru și armonie. Este o metodă de vindecare neinvazivă și foarte delicată.

    Deși în România este nou aparută, în plan international este considerată atât de medicina alopată cât și de cea alternativă ca fiind cea mai puternică metodă de însanătoșire.

    Este o formulă unică de re-echilibrare neuro-musculară. Lucrează, în principal, prin sistemul nervos, atat asupra sistemului osos cat si la nivel muscular.

    Terapia Bowen este un concept nou în manipularea corporală, nu derivă și nici nu este similară nici unei alte modalitați de abordare fizică:

    √  Deplasarile osoase se re-aliniază – deși nu se executa nici o manipulare a articulatiilor sau oaselor, ca in chiropractie.

    √  Tensiunile musculare se elibereaza si circuitul limfatic normal se restabileste – desi nu se maseaza muschii, ca in masajul terapeutic.

    √  Meridianele energetice se restabilesc imediat – desi practica nu se bazeaza pe meridiane si nu seamana nici cu acupunctura, nici cu presopunctura.