abc medical center -
specializari medicale

Pediatrie

Medici
Barbu Oana Ramona
Medic Specialist Pediatrie
Monica Valimareanu
Medic specialist pediatrie
Petrea Dana Irina
Medic specialist pediatrie
Seitan Nicoleta
Medic specialist pediatrie
Preturi
Procedura Pret
Consultatie 100.00
Control 50.00
Test rapid glicemie 10.00
Vaccinare 20.00
Injectie intramusculara 20.00
Injectie intravenoasa 25.00
Injectie subcutanata 20.00
Injectie intradermica 20.00
Montare branula 25.00
Perfuzie 70.00
Taxa recoltare copii 25.00
Pediatria este o specialitate medicală care se ocupă cu studiul și tratarea bolilor întâlnite la copii. Tratamentul acestor boli este diferit față de cel al adulților. Specialiști sunt medicii pediatri. Intr-un mediu in care micutii nostri sunt expusi unui risc crescut de a contacta diverse afectiuni, restabilirea echilibrului sanatatii devine o provocare pentru orice profesionist din acest domeniu extrem de complex.

Am ales sa oferim servicii integrate de pediatrie tocmai pentru a veni in intampinarea nevoilor Dumneavoastra. Un act medical complet, desfasurat intr-un mediu profesionist, relaxat, placut va readuce zambetul pe chipurile micutilor pacienti.
Departametul de Pediatrie ofera servicii complexe, monitorizarea dezvoltării psihosomatice a copilului , consiliere nutriţională, consiliere de diversificare, servicii clinice complementare cu aparatură de ultimă generaţie. De asemenea puteţi efectua o gamă extrem de largă de analize, având posibilitatea să alegeţi între 3 laboratoare cu o vastă experienţă din Constanţa.

Vă punem la dispoziţie posibilitatea de a efectua tratamente intravenoase, intramusculare, dar şi prin nebulizare (aerosoli). La nevoie, în staţionarul nostru de zi, oxigenoterapia este disponibilă pentru cazurile cu afecţiuni respiratorii nevoie.

Servicii medicale de pediatrie: consultatii de pediatrie, consiliere nutritionala pediatrica, consultatii de chirurgie pediatrica, explorari functionale, analize de laborator, tratamente, vaccinari, avize medicale
Chirurgie pediatrica

Medici
Florin Enache
Medic specialist chirugie/ortopedie pediatrica
Preturi
Procedura Pret
Consultatie 150.00
Control 50.00
Chirurgia pediatrică este specialitatea, care are ca obiect de studiu patologia chirurgicală a vârstei copilăriei (0 – 16 ani sau elevi ce au depăşit vârsta de 16 ani, până la terminarea studiilor), cu excepţia patologiei ortopedice, neurochirurgicale şi cardiovasculare a copilului. Aceasta se ocupă cu diagnosticul și tratamentul chirurgical al unei mari varietați de boli întalnite la copii, din perioada neonatală până la pubertate. Ea nu e limitată la o arie anatomică a corpului, cum ar fi toracele sau abdomenul, acoperind o serie întreagă de boli unice copiilor ce necesită tratament specific. Un copil nu poate fi tratat în același mod ca un pacient adult de talie mai mică. Deși copilul prezintă aceleași organe și structuri, maturitatea și consistența lor sunt diferite.

Chirurgia pediatrică poate fi definită ca o combinație de chirurgie generală, chirurgie plastică, chirurgie toracică și urologie, ce se adresează pacientului pediatric.
Chirurgie generala

Medici
Oprea Dorel
Medic primar/chirurgie generală/doctor în științe medicale
Preturi
Procedura Pret
Consultatie 150.00
Chirurgia generală este specialitatea care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor chirurgicale ale abdomenului precum și a altor afecțiuni chirurgicale care fac obiectul altor specialități, ce necesită tehnici speciale cum ar fi traumatisme, afecțiuni vasculare, genitale, urologice, toracice, endocrine, neurochirurgicale, chirurgie oncologică, etc.

SERVICII CHIRURGICALE:

- Consultații medici primari;
- Consiliere in vederea intervențiilor chirurgicale(second opinium)
- Consiliere in vederea efectuării endoscpiei,colonoscopiei
- Cntervenții de mica chirurgie:
- Proctologie
- Excizie abcese părti moi
- Excizie chisturi sebacee
- Extragere unghie încarnată
- Ablatie lipoame si alte formațiuni tumorale
- Pansament antibiotic
- Pansament hemostatic
- Scos fire
- Sutură intradermică
- Toaleta plagă
Psihologie

Medici
Georgescu Laura
Practicant autonom în psihologie integrată / Psihoterapie / Psihologia muncii și organizațională / Psihologia transporturilor
Dincu Cristina-Raluca
Practicant autonom în psihologie integrată / Psihoterapie / PsiholoPrincipal în psihologia muncii și organizațională/ psihologie clinică/psihoterapie/psihologia transporturilor/psihologia aplicată in domeniul securității naționale
Preturi
Procedura Pret
Sedinta 100.00
Psihologia este știința care studiază comportamentul uman, inclusiv funcțiile și procesele mentale ca inteligența, memoria, percepția, precum și experiențele interioare și subiective cum sunt sentimentele, speranțele și motivarea, procese fie conștiente, fie inconștiente.

Proceduri efectuate in cadrul Departamentului :

- Psihoterapie si hipnoterapie pentru copii si adulti;
- Antrenament mental-tehnici de relaxare fizica si mentala;
- Consiliere psihologica;
- Psihoterapia stresului realizata printr-o abordare multimodala: ganduri, emotii, corp, comportamente, inconstient si traume din trecut;
- Servicii complexe in sfera sanatatii mintale: preventie, evaluare, interventie si reintegrare sociala.
O.R.L.

Medici
Ion Rodica
Medic specialist O.R.L
Jacota Elena Ligia
Medic specialist O.R.L.
Preturi
Procedura Pret
Consulatie 100.00
Control 50.00
Spalaturi auriculare 25.00
Aspiratie secretie nazala 25.00
Aspiratie secretie auriculara 25.00
Extractie corp strain nas 30.00
Extractie corp strain ureche 30.00
Cauterizare nazala 50.00
Pansament nazal 20.00
Pansament auricular 20.00
Audiometrie 15.00
Otorinolaringologia este specialitatea care se ocupă de patologia malformativă, traumatică, inflamatorie şi tumorală ce interesează urechea, osul temporal, nasul şi sinusurile paranazale, cavitatea bucală, faringele, laringele, traheea, esofagul, precum şi structurile adiacente. Ea cuprinde deasemeni investigarea şi tratamentul medical, recuperator şi chirurgical al afecţiunilor aparatului acustico-vestibular, simţurilor gustului şi mirosului, tulburările şi afectările nervilor cranieni precum şi deficienţele de auz şi de emisie sonoră, funcţii de o mare importanţă în comunicarea interumană.

Alături de neurochirurg, oftalmolog, chirurgul buco-maxilo-facial, ORL-istul se ocupă de afecţiuni ce interesează rinobaza, fosa infratemporală, otobaza şi orbita. Alături de chirurgul toracic, el se ocupă de patologia traheei, esofagului şi a zonelor adiacente istmului toracic.

Otorinolaringologia cuprinde studiul funcţiilor şi patologia urechii, nasului şi sinusurilor paranazale, cavitaţii bucale, faringelui, laringelui, traheei şi esofagului, precum şi a regiunilor adiacente acestor organe şi cavităţi.

Specialitatea se ocupă de asemeni de problemele legate de comunicare generate de tulburările de auz şi limbaj.
Ecografie

Medici
Preturi
Procedura Pret
Ecografie abdominala (abdomen superior si inferior) 80.00
Ecografie mamara 90.00
Ecografie pelvis 100.00
Ecografie glanda tiroida 110.00
Ecografie pelvis cu sonda 120.00
Ecografie segment cervical 130.00
Ecografie axila 140.00
Ecografie musculo-scheletala 150.00
Ecografie seg. testicular 160.00
Ecografie transvaginala 170.00
Ecografie transvaginala cu urmarire foliculara 180.00
Ecografie sarcina trimestrul I cu sonda 80.00
Ecografie trimestrul II si III cu sonda 90.00
Ecografie trimestrul II si III fara sonda 100.00
Ecografia (ultrasonografia) este o metoda imagistică care folosește undele sonore cu frecventă înaltă pentru a produce imagini ale organelor interne. Examinarea ultrasonografică nu folosește radiații ionizate (raze X), putând fi utilizată în diagnosticul multor afecțiuni la femeile însarcinate și copii.

Investigația se realizează cu ajutorul unei sonde care se trece deasupra porțiunii investigate. Sonda transmite ultrasunetele pe care le reflectă diferitele țesuturi către un calculator. înainte de începerea procedurii, doctorul aplică un gel pe porțiunea care urmează sa fie investigată. Gelul facilitează contactul sondei cu pielea sau mucoasele. În cele mai multe cazuri, pentru efectuarea investigației pacientul trebuie să stea pe o suprafața plană (un pat).

Este important să reții că dacă ai o suspiciune de boala abdominală, ecografia poate să îți fie de folos în anumite limite, deoarece nu este dureroasă, se poate repeta fară riscuri de câte ori este nevoie și nu folosește radiații. În general, această metodă de explorare se folosește în depistarea anumitor probleme care pot să apară la:

- ficat;
- splină;
- colecist și căile biliare;
- vase abdominale;
- vezică urinară;
- rinichi;
- uretere;
- pancreas;
- prostată;
- glande suprarenale;
- ganglioni intraabdominali;
- lichid în burta;
- ovare;
- uter.

Reguli înainte de ecografia abdominală

1. De obicei se recomandă efectuarea ecografiei pe nemâncate, însă nu este neapărat obligatoriu acest lucru;

2. Pentru ecografia de ficat, colecist, splină și pancreas nu consuma alimente cu un conținut ridicat de grăsimi în seara de dinaintea ecografiei;

3. Nu trebuie să urinezi înainte cu 4-5 ore de programarea pentru ecografie (sau de seara până dimineata);

4. Dacă ai urinat de dimineată, este recomandat să consumi 3-4 căni de lichid înainte de ecografie și să nu urinezi deloc.

În funcție de nevoi sau afecțiuni, vă puteți programa pentru:


- ecografie abdominală totală
- ecografie abdomen superior
- ecografie abdomen inferior
- ecografie mamară
- ecografie tiroidiană
- ecografie pelvină
- ecografie sarcină trimestrială
Neurologie

Medici
Barbu Adrian
Medic specialist neurolog
Preturi
Procedura Pret
Consultatie 100.00
EEG 150.00
Spirometrie 15.00
Neurologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului nervos (encefal, maduva spinarii, nervi periferici).

Examenul neurologic include diverse probe: de pareză, de sensibilitate (tactilă superficială și profundă, termică și dureroasă), de coordonare, examenul limbajului și al memoriei, statusul mental și reflexele. Cu ajutorul acestei examinări, medicul neurolog își poata da seama dacă un pacient are un deficit motor sau de sensibilitate, tulburare de vedere, de limbaj sau de memorie. Totodată, acest tip de examinare ajută la localizarea – uneori destul de precisă – a unei leziuni.
În funcție de problema neurologică, tratamentul poate include trimiterea pacientului către un fizioterapeut, prescrierea de medicamente sau recomandarea unei proceduri chirurgicale.
Reumatologie

Medici
Leoliu Liliana
Medic specialist reumatolog
Preturi
Procedura Pret
Consultatie 100.00
Osteodensiometrie 65.00
Reumatologia este specialitatea medicală care se ocupă cu studiul şi tratamentul bolilor reumatice și musculo-scheletice, afecţiuni dureroase, acute sau cronice, ale aparatului locomotor. Printre aceste maladii se numără poliartrida reumatoidă, artropatiile, spondilartritele,osteoporoza, guta, reumatisme degenerative ( artroză, spondiloză), Lupus eritematos sistemic, afecțiuni degenerative de cauze mecanice ( hernia discală lombară), osteonecroza, boli osoase metabolice, boli reumatice infecţioase ca boala Lyme sau artrita sifilitică, etc.

O viata lungă și fără durere se poate obține numai dacă manifestările bolii sunt recunoscute după primele semne și numai dacă este instituit tratamentul potrivit.

Prezentarea timpurie la medic este esențială deoarece diagnosticul precoce și tratamentul corect determină o evoluție mai lentă sau chiar remisia temporară a bolii reumatice.

O primă condiție este ca boala să fie diagnosticată din timp. Orice durere articulară persistentă trebuie să ne trimită la reumatolog. Alte simptome sunt reducerea mobilității articulare, dificultatea de a merge sau de a indeplini activități profesionale ori casnice uzuale. Odată diagnosticată, boala presupune un tratament pe termen lung, la care aderența este obligatorie.

Incidența bolilor reumatice e foarte mare, asa încât și impactul socio-economic e major.

Fiind vorba de multiple afecțiuni, diagnosticul diferențiat exact il poate pune doar medicul specialist după un consult aprofundat și după efectuarea mai multor analize sanguine. Este foarte important să se apeleze la medicul specialist de la primele simptome ale oricăror boli. Diagnosticate din timp, bolile reumatismale pot fi ameliorate parțial sau total.

Bolile reumatice pot determina în timp handicap, incapacitate de muncă și / sau dependența pacientului de familie, afectând sever calitatea vieții tuturor celor implicați.

Reumatologia pune accentul pe măsurarea densității osoase, procedură denumită OSTEODENSITOMETRIE efectuată GRATUIT pacienților în cadrul Clinicii.
Endocrinologie

Medici
Stanimir Stefanopol Aurelia
Medic specialist endocrinolog
Preturi
Procedura Pret
Consultatie 100.00
Ecografie 60.00
Endocrinologia reprezintă disciplina care se ocupă cu studiul glandelor endocrine şi a hormonilor produşi de acestea. În esenţă, scopul acestei discipline rămâne chiar şi în era biologiei moleculare şi a geneticii, studiul formelor de comunicare şi semnalizare care controlează şi coordonează funcţia multor organe şi procese.În cadrul endocrinologiei sunt investigate afecțiunile tiroidiene, hipofizare, adrenale, gonadale și tulburările metabolismului calcic (osteoporoză, osteomalacia).

Endocrinologia a adus contribuții importante la întelegerea funcției sistemului cardiovascular. Țesuturile cardiace sunt organe endocrine, iar stimulii care afectează sistemul cardiovascular acționează prin receptori hormonali. Multe afecțiuni cardiovasculare au cauze endocrine : hipertensiunea secundară (aldosteronism primar sau feocromocitom), sindromul metabolic, obezitatea, dislipidemia.

Unele afecțiuni endocrine pot fi diagnosticate în faza subclinică iar prin diagnosticul precoce este impiedicată progresia spre boala manifestă și apariția de complicații.

Este foarte important să urmăriți semnele și simptomele care pot indica prezența unei afecțiuni endocrinologice și să puteți discuta cât mai curând cu medicul dumneavoastră endocrinolog în cazul în care acestea apar.
Cardiologie

Medici
Yucel Cihan
Medic specialist cardiologie / Competente in echografie generală
Preturi
Procedura Pret
Consultatie 100.00
EKG + interpretare 40.00
Ecocardiografie 100.00
Pachet (ecocardiografie + consult + EKG) 270.00
Activitatea secției de Cardiologie cuprinde diagnosticul și tratamentul oricărui tip de cardiopatie și al complicațiilor medicale la pacienții cardiaci.

Servicii:

- Consultatii de specialitate
- Electrocardiograma
- Interpretare Electrocardiograma
- Ecocardiografie
- Analize de laborator specifice
Stomatologie si Implantologie

Medici
Oprea Astrid Mihaela
Medic stomatolog
Bartok Francisc-Florin
Medic specialist protetică dentară / implantologie orală
Nicolae Cristina
Medic primar ortodonție și ortopedie dento-facială/medic primar pedodonție
Preturi
Procedura Pret
Consultatie 100.00
Radiografie retro-alveolara 20.00
Detartraj/arcada 50.00
Curățare ProfiJet Air Flow/arcada 80.00
Sigilări/dinte 50.00
Albire in cabinet 800.00
Obturație compozit 100.00
Obturație compozit + baza glassionomer 130.00
Obturație armata/sisteme prefabricate de retenție 170.00
Obturație baza glassionomer 50.00
Tratament de urgenta abces/pulpita 150.00
Extirpare cu obturație la dinți monoradiculați 80.00
Extirpare cu obturație la dinți pluriradiculari 120.00
Retratament la dinți monoradiculați 130.00
Retratament la dinți pluriradiculari 160.00
Drenaj endodontic 50.00
Tratament parodontita marginala/ședința 50.00
Chiuretaj parodontal in câmp închis + antibiotic 100.00
Proteza acrilica mobila 1000.00
Reparație/reblazare proteza 200.00
Proteza scheletată 2500.00
Dispozitiv corono-radicular 120.00
Coroana provizorie 60.00
Coroana metalo-ceramica/compozit fațeta fizionomica 250.00
Coroana ceramica 450.00
Coroana/fațeta ceramica presata emax – ivoclar 1000.00
Coroana zirconiu 1000.00
Implant Dentar Megagen Anyone 2500.00
Implant Dentar Megagen Anyridge 3200.00
Implant Dentar Dentium Superline 2500.00
Bont titan implant dentar 300.00
Bont calcinabil implant dentar 350.00
Coroana ceramica pe implant 900.00
Coroana + bont zirconiu pe implant 50.00
Anestezie prin infiltrație (extra) 20.00
Extracție dinte/rest monoradiculat 80.00
Extracție dinte/rest pluriradicular 120.00
Extracție alveoloplastică si sutura 150.00
Extracție molar de minte parțial erupt 200.00
Extracție molar de minte total inclus 300.00
Extracție dinte temporar 50.00
Extracție dinți parodontotici 70.00
Rezecție apicala 350.00
Tratament parodontal chirurgical – operație cu lambou 450.00
Medicina dentară este ramura medicinei care se ocupă cu studiul formațiunilor anatomice și cu tratarea bolilor care apar la nivelul cavității orale. Cu alte cuvinte, stomatologia se ocupă de cercetarea etiologiei, patogeniei, clinicii, diagnosticului, tratametului şi profilaxiei afecţiunilor organelorşi sistemelor teritoriului oro-maxilo-facial al organismului uman, denumite generic aparatul dento-maxilar.

Ca și celălalte ramuri ale medicinii, stomatologia a progresat mult ajungându-se la o stomatologie digitală, care are la dispoziție resurse tehnologice de ultimă generație, oferind avantaje semnificative fata de medicina dentara convențională.

Aceste tehnologii inovatoare le regăsiți în cadrul clinicii noastre:

- radiografii cu un nivel mult mai scăzut de radiații, realizate direct pe fotoliu dentar
- zâmbet perfect integrat in fizionomia feței, cu design realizat cu ajutorul computerului
- lucrări dentare realizate in timp record, in aceeași zi cu tratamentul
- implanturi dentare poziționate ideal, prin planificare computerizată cu ajutorul tomografului
- inserate implanturilor dentare cu o precizie fără precedent cu ajutorul ghidurilor chirurgicale frezate computerizat
- lucrări dentare perfect fizionomic din cele mai avansate aliaje, ceramici și zirconiu
- reabilitări orale complete, realizate computerizat, în care pacientul pleacă în aceeași zi cu un zâmbet perfect
- planificare și diagnostic R2GATE – oferă planificare optimă a poziției implanturilor dentare
- cele mai noi tehnici adjuvante pentru regenerarea osoasă și gingivală a pacienților noștri prin PRF, terapii vampir, terapii PlasmoLifting, fillere cu acid hialuronic și nu numai

Medicina dentară a viitorului este aici, pacienții noștri sunt dovada unei stomatologii fără durere, unde frica de stomatolog s-a transformat în nerăbdarea următoarei vizite.
Oftalmologie

Medici
Qlaigel Abdulquader Yousef
Medic specialist oftalmolog
Preturi
Procedura Pret
Consultatie 100.00
Consultatie cu picaturi 120.00
Alte investigatii camp vizual 120.00
Oftalmologia este o ramură a medicinei care se ocupă cu tratarea bolilor organului vederii, ceea ce include ochiul și structurile din jurul ochiului, cum ar fi pleoapele și sistemul lacrimar.

Examinarea oftalmologică periodică și completă este parte a îngrijirii de rutină în cadrul medicinei primare, deoarece multe boli oculare sunt silențioase sau asimptomatice. În cadrul examinării oftalmologice pot fi detectate boli cu potențial de orbire, manifestări oculare ale unor boli sistemice, patologie tumorală sau anomalii cerebrale.

Evaluarea oftalmologică completă constă în examinarea externă a globului ocular, testarea acuității vizuale, a funcției pupilare, a motilității oculare, a câmpului vizual, a presiunii intraoculare și examinarea structurilor oculare prin pupila dilatată (fundul de ochi).

In baza biletului de trimitere beneficiaţi GRATUIT de:

- Consult de Specialitate
- Refractometrie
- Tomometrie
- Biomicroscopie

Singura modalitate corectă de a aprecia calitatea vederii și starea de sănătate a ochiului este examinarea oftalmologică.
Medicina de familie

Medici
Dragan Victorita
Medic specialist medicină de familie / competențe in echografie generală
Preturi
Procedura Pret
Aviz epidemiologic- fișă colectivitate 30.00
Adeverință medicală 20.00
Certificat medical prenupțial/persoană 50.00
Medicina de familie este specialitatea care asigură asistenţa medicală primară şi continuă şi, prin acţiuni preventive, educaţionale, terapeutice şi de recuperare, contribuie la promovarea stării de sănătate a individului, a familiei şi colectivităţii, având următoarele funcţii:

- De asigurare a accesibilităţii populaţiei la asistenţa medicală
- De supraveghere a sănătăţii
- De prevenţie primară, secundară, terţiară
- De prevenţie specifică
- De promovare a sănătăţii
- De asigurare a îngrijirilor medicale curente
- De selecţionarea pacienţilor care au nevoie de asistenţă de specialitate
- De coordonare a serviciilor medicale în funcţie de nevoile concrete ale bolnavului
- De sinteza diagnostică şi terapeutică
- De supraveghere medicală continuă a individului, familiei şi a colectivităţii
- De recuperare şi reabilitare a bolnavilor
- De asigurare a îngrijirilor paliative şi terminale
- De cercetare ştiinţifică specifică

Servicii medicale oferite:

- Trimiteri către cabinete de specialitate și recomandări de investigații în funcție de diagnostic
- Prescrierea de medicamente prevăzute în Lista de compensate
- Eliberare de adeverințe pentru înscrierea la diferite examene și cursuri
- Vaccinări
- Scutiri medicale pentru școală sau serviciu

ÎNSCRIERI LA MEDIC DE FAMILIE

Pacienții, înscriși la Medicul de Familie, pot beneficia gratuit de:

- consult medical general;
- consultații la domiciliu;
- consult stomatologic;
- EKG;
- oscilometrie;
- audiometrie;
- spirometrie;
- viziotest;
- monitorizare tensiune arterială;
- tratamente injectabile intramuscular și intravenos;
- rețete compensate și gratuite.
Siguranta transporturilor

Medici
Preturi
Procedura Pret
Aviz medical mod transport rutier/feroviar/naval maritim și fluvial 200.00
Aviz medical conducători autovehicule 60.00
Aviz psihologic 50.00
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Aperiam necessitatibus fugit numquam non cum deleniti quia temporibus, asperiores perspiciatis nihil autem, odio, corporis vitae, quisquam? Facilis quae est error nisi blanditiis dolore sapiente, voluptas illo. Velit magni in natus perferendis tempore cumque aut, maiores facilis quo commodi omnis, illo officia?
Medicina muncii

Medici
Bezman Grigore Mihail
Medic primar medicina muncii și boli profesionale
Preturi
Procedura Pret
Fișă medicală de ambarcare personal maritim navigant român 100.00
Fișă medicală de ambarcare personal maritim navigant străin 300.00
Test drog-alcool personal maritim navigant român și străin 100.00
În conformitate cu normele în vigoare privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor faţă de riscurile pentru securitate şi sănătate în muncă, vă oferim servicii medicale de medicina muncii, realizate de specialiştii noştri în domeniu, care constau în :

1. Monitorizarea stării de sănătate a angajaţilor prin:

- Întocmirea de dosare medicale la angajare;
- Eliberarea avizului medical de aptitudine;
- Examen medical de adaptare;
- Control medical periodic realizat prin:

- Examen clinic general;
- Examene de specialitate;
- Explorări funcţionale: audiometrie, spirometrie, electrocardiogramă, oscilometrie, viziotest;
- Explorări de laborator;
- Examinare psihologică;
- Examen medical la reluarea muncii;

2. Reabilitarea profesională, reinserţia, reorientarea profesională în caz de accident de muncă, boală profesională, boală legată de profesiune sau după afecţiuni cronice ;

3. Comunicarea riscului profesional către toţi factorii implicaţi în procesul muncii;

4. Consilierea angajatorului privind adaptarea muncii la caracteristicile psihofiziologice ale angajaţilor ;

5. Consilierea angajatorului pentru fundamentarea strategiei de sănătate şi securitate la locul de muncă ;

6. Explorări funcţionale complementare conform normelor în vigoare privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor faţă de riscurile pentru securitate şi sănătate în muncă.

SIGURANŢA TRANSPORTURILOR

AVIZ MEDICAL

AVIZ PSIHOLOGIC

- Şofer transport intern / internaţional marfă
- Şofer transport intern / internaţional de persoane
- Şofer taxi
- Şofer transporturi speciale (agabaritice, valori)
- Conducător auto ADR – mărfuri periculoase
- Persoană desemnată
- Instructor auto
- Profesor legislaţie
- Consilier ADR
- Personal navigant maritim
- Personal navigant fluvial
- Personal feroviar

AUTO

AVIZ MEDICAL

AVIZ PSIHOLOGIC

- Obţinere permis de conducere auto – categoriile A, B
- Preschimbare permis auto
- Redobândire permis auto

PORT-ARMĂ

AVIZ MEDICAL

AVIZ PSIHOLOGIC

- Agenţi de pază şi ordine
- Tir sportiv (amatori şi profesionişti), profesori de tir
- Vânători amatori şi profesionişti (deţinătorii de arme de vânătoare)
- Persoane fizice deţinătoare de arme pentru autoapărare
- Poliţişti comunitari
- Angajaţi şi administratori ai firmelor care comercializează, transportă arme şi muniţii şi a celor care execută servicii de montaj şi întreţinere a sistemelor de pază si alarmare.

FISE MEDICALE AMBARCARE PERSONAL MARITIM NAVIGANT
Dermatologie venerologie

Medici
Preturi
Procedura Pret
Consultație 100.00
Control 50.00
Chiuretare moluscum contagiosum 100.00
Dermatoscopie 120.00
Examen lampa wood 35.00
Rezecție/excizie unghie incarnata 130.00
Electrochirurgia leziunilor tegumentare 100.00
Electrochirurgia leziunilor ano-genitale 100.00
Puncția biopsica leziuni tegumentare + examen anatomopatologic 200.00
Incizie + drenaj furuncul 100.00
Tratamentul leziunilor cutanate prin fenolizare si tca 40% 200.00
Rezecția chirurgicala a verucilor 70.00
Pansament 30.00
Pansament după intervenție chirurgicala 50.00
Injecție intradermica/subcutanata 15.00
Scos fire 50.00
Pentru că frumuseţea reprezintă sănătate, ABC MEDICAL CENTER oferă consultanţă specializată şi tratamente pentru orice problemă dermatologică.

Dermatologia este specialitatea medicală care permite depistarea, diagnosticul şi tratamentul bolilor de piele; identifică leziuni precanceroase şi prin îndepărtarea lor previne apariţia cancerului de piele. Venerologia este ramura medicinei care se ocupă cu studierea şi tratarea bolilor cu transmitere sexuală numite şi”boli venerice”.

Departamentul vă pune la dispoziţie următoarele servicii specializate:

- Consult
- Dermatoscopie
- Depistarea bolilor cu transmitere sexuală
- Electrochirurgia leziunilor tegumentare
- Electrochirurgia leziunilor ango-genitale
- Biopsia leziunilor tegumentare + Examen Anatomopatologic
- Tratamentul leziunilor cutanate
- Chiuretarea leziunilor
- Examen Lampa Wood
- Incizie şi drenaj furuncul
- Excizie unghie încarnată

Orice procedura medicala va fi realizata numai dupa un consult prealabil la medicul specialist care efectueaza respectivul serviciu medical.
Dermato-estetica

Medici
Burcut Corina
Medic specialist dermatologie / Medic specialist medicină de familie
Preturi
Procedura Pret
Alături de medici specializați, cu o experiență vastă în domeniul medicinei estetice, Estetic-Studio este pregătit să vă întâmpine nevoile, având o paletă foarte diversificată de serviciilor medicale adaptate necesităților fiecărui pacient.

1. Augumentare buze

Marirea buzelor ofera pacientelor un volum marit si un volum bine definit al buzelor. Aceasta procedura este minim invaziva si se realizeaza sub anestezie locala. Procedura se adreseaza pacientelor ce isi doresc buze mai pline, conturate, eliminarea ridurilor fine si un aspect intinerit al fetei.

2. Tratamente de umplere a ridurilor cu acid hialuronic

Acidul Hialuronic este folosit in siguranta avand rezultate spectaculoase pentru tratamentul de umplere a ridurilor, refacerea volumului facial, pentru prevenirea adancirii ridurilor si conferirea unui aspect intinerit si proaspat.

3. Tratamentul ridurilor cu toxina botulina

Tratamentul cu injectii Botox este solutia rapida si sigura pentru indepartarea ridurilor si pentru a arata mai bine, mai tanara si revitalizata pentru o perioada lunga de timp. Tratamentul cu Botox este folosit in special pentru a estompa si elimina ridurile de la ochi, ridurile de pe frunte si de pe gat.

4. Tratament hipersudoratiei axilara cu toxina botulina

Hiperhidroza este o condiţie medicală în care transpiraţia este excesivă şi apare fără aceşti declanşatori. Cel mai probabil, hiperhidroza se datorează unei stimulări exagerate a glandelor sudoripare de către sistemul nervos. O alternativa este Toxina Botulinica.

Toxina botulinica este o substanta produsa de o bacterie care poate cauza botulismul. Ea produce inactivarea musculara, effect obtinut prin blocarea transmisiei neuromusculare inzona in care este injectata.

Utilizarea toxinei botulinice pentru transpiratia in exces (axilara, palmara sau plantara) se face prin injectarea ei in zona de tratat, ceea ce duce la scaderea considerabila, pana la disparitie a transpiratiei.

5. Terapia Vampir (PRP)

Terapia Vampir foloseşte propriul sânge pentru a stimula sinteza de colagen şi elastină, fiind considerată o terapie naturală. Este o tehnică de mezoterapie prin care se reface structura pielii şi îi redă tinereţea utilizând mecanismele proprii ale organismului pentru a se regenera. Sunt necesare aproximativ două-trei şedinţe la interval de o lună de zile. “Numărul necesar de şedinţe pentru un efect de durată variază în funcţie de tipul de derm al pacientului. În acest sens, un derm care nu are probleme foarte accentuate de îmbătrânire şi care are o capacitate de regenerare mare are nevoie de două, poate trei şedinţe, pe când un derm afectat profund de razele solare, cu capacitate mică de regenerare, are nevoie de trei-patru sau chiar cinci şedinţe la interval de trei-patru săptămâni.

Se injectează propria plasmă

Terapia PRP, sau Vampir, constă în recoltarea unei cantităţi mici de sânge, care este supusă centrifugării pentru a se obţine o cantitate suficientă de plasmă îmbogăţită în factori de creştere şi plachete sangvine. Plasma astfel obţinută este injectată, după tehnicile medicinei estetice, în zonele în care dorim să obţinem bioregenerarea pielii. Aceasta are ca scop reîntinerirea facială cu remodelarea ovalului feţei, ştergerea ridurilor, reîntinerirea pielii de pe corp, decolteu, gât, dar şi pentru regenerarea părului. Pentru a se obţine un efect şi mai puternic de hidratare şi regenerare, se utilizează o tehnică combinată de sânge autolog cu aminoacizi esenţiali, vitamine şi acid hialuronic. În acest sens, sinteza de colagen este mai puternică, existând deja materia primă în derm, respectiv aminoacizii esenţiali şi vitaminele. Prin adăugarea acidului hialuronic se obţine o hidratare puternică a dermului, cunoscându-se faptul că acidul hialuronic are rolul de a lega moleculele de apă în derm, în acest fel refacându-se rezerva hidrică a pielii.

6. Tratamentul alopeciei prin Mezoterapie/ PRP

Alopecia sau caderea parului este o afectiune foarte frecventa in populatia generala, cu un impact semnificativ asupra calitatii vietii si a increderii in sine. Tratamentul corect al alopeciei, se bazeaza in primul rand, pe diagnosticul etiologic corect, stabilit de medicul dermatology.

Tratamentul PRP este indicat in:

- alopecia areata (alopecie cu componenta inflamatorie si autoimuna)
- alopecia andro-genetica (chelia la barbati si la femei cu exces androgenic, frecvent prin ovare polichistice)
- alopecia difuza de tip effluvium telogen, in paralel cu corectarea deficitelor de vitamine si minerale
- alopecia toxica in urma consumului de citostatice sau alte medicamente care scurteaza faza anagena de crestere a firului de par
- alopecia din diferite afectiuni dermatologice sau sistemice

7. Mezoterapie cearcane RRSEYES

Procedura este recomandata si are efect maxim la persoanele cu riduri închise la culoare.

Se realizează prin injectarea superficiala a mici cantități de substanța ce conține un complex de vitamine, oligoelemente , minerale ce vor duce la hidratarea zonei si la deschiderea vizibila a culorii cearcănelor .

Pentru un rezultat optim se recomanda 4 sedinte , cate o ședinta la un interval de 2 saptamani.

8. Peeling chimic mediu cu TCA 15%

Tratamentul de peeling chimic TCA este de nivel mediu si foloseste, de obicei, o concentratie de 20-25% de acid tricloracetic pentru a elimina mai multe straturi de piele decat peelingul glicolic. Avantajul unui peeling TCA este ca ofera rezultate satisfacatoare intr-o singura sedinta, comparativ cu peelingurile chimice mai usoare.Un peeling chimic cu TCA este eficient pentru netezirea ridurilor minore, imbunatatirea tonusului pielii si reducerea petelor superficiale.

9. Scleroterapie

Scleroterapia reprezintă o procedura minim invaziva si putin dureroasa prin care se trateaza telangiectaziile, vasele si capilarele sparte, venele reticulare (vene de marime mijlocie) , varicele hidrostatice de gradul I. Ele pot aparea oriunde pe suprafata corpului dar cel mai frecvent sunt intalnite pe fata si pe membrele inferioare.

Venele in forma de paianjen sunt vase foarte subtiri, de culoare rosie, purpurie sau albastruie care au un traiect sinuos, sunt mai usor vizibile si sunt situate numai sub piele.

Telangiectaziile reprezinta vase de sange mici, dilatate, aproape de suprafata pielii, cu dimensiuni in general intre 0,5 si 1,5 mm in diametru.

Scleroterapia este folosita cu succes in tratarea venelor reticulare si a celor in forma de panza de paianjen.

Acesta procedura se realizeaza prin injectarea cu un ac foarte fin a unei solutii ( saline) direct la nivelul venelor. In urma injectarii se produce coagularea sangelui de la nivelul vaselor injectate determinand sclerozarea lor.

TRATAMENTE FACIALE

1. TRATAMENT CU MICRODERMABRAZIUNE
2. TRATAMENT CU OXIGEN HIPERBARIC

3. TRATAMENT CU MEZOTERAPIE CU ACE

4. TRATAMENT CU MEZOTERAPIE VIRTUALĂ

5. TRATAMENT CU RADIOFRECVENȚĂ

6. TRATAMENT CU BTL EXILIS ELITE

TRATAMENTE CORPORALE

1. TRATAMENT CU MICRODERMABRAZIUNE

2. TRATAMENT CU OXIGEN HIPERBARIC

3. TRATAMENT CU MEZOTERAPIE VIRTUALĂ

4. TRATAMENT CU RADIOFRECVENȚĂ

5. TRATAMENT CU BTL EXILIS ELITE

6. TRATAMENT CU CRIOLIPOLIZĂ

7. ÎMPACHETĂRI PE PATUL DE SARE CRYSTALS

8. PRESOTERAPIEExfoliere, curățare și regenerare!

1. TRATAMENTUL CU MICRODERMABRAZIUNE.

Microdermabraziunea este o procedură non-invazivă, un tratament care ajută la exfolierea celulelor moarte de pe față/corp ( peeling mecanic) aducând cu sine o excelență regenerale celulară.

Beneficii:

- îmbunătăţeşte circulaţia limfatică locală, eliminând toxinele şi deşeurile metabolice;
- îmbunătăţeşte fluxul sanguin, transportul de oxigen şi nutrienţi spre celule;
- tratează inclusiv zone mai dificile precum ochii, nasul, barbia dublă;
- ajută la creşterea semnificativă a ratei de absorbţie pentru ingredienţii activi din produsele aplicate ulterior la nivelul tenului;
- accelerează producţia de colagen şi elastină;
- tratează atrofia (îmbunătăţeşte elasticitatea pielii);
- netezeşte în mod eficient cicatricile post acneice, îmbunătăţind vizibil textura;
- îndepărtează punctele negre, curăţă şi închide porii dilataţi;
- curăţă, regenerează şi întinereşte tenul, redându-i luminozitatea;
- elimină semnele, uniformizează cicatricile şi petele roşii;
- atenuează ridurile instantaneu;
- reface tenul afectat de soare;
- corectează hiperpigmentările, uniformizează zonele decolorate inestetic, reducând cantitatea de pigment – poate fi folosită într-un program complex global de iluminare a pielii ce include fotoregenerarea facială;
- trateaza keratozele (îngroşarea excesivă a primul strat de la suprafaţa epidermei);

Contraindicații:

- diabet necontrolat;
- eczeme, dermatite, cancer de piele;
- leziuni virale, herpes simplex (activ);
- leziuni vasculare;
- procese inflamatorii severe (HIV, virus C, tuberculoză, leziuni tegumentare severe, lupus eritematos sistemic, neoplasm).

Hidratare în profunzime

2. TRATAMENTUL CU OXIGEN HIPERBARIC

Prin utilizarea oxigenului cu presiune pulsată cocktailul de ingrediente active sunt introduse profund în epiderm, fără ace, eficient și sigur. Cu ajutorul oxigenului hiperbaric sunt susținute grupele de colagen și rețelele de acid hialuronic responsabile de elasticitate, fermitate, vitalitate și luminozitate.

Beneficii:

- optim asupra cuperozei;
- efect drenant și decongestionant;
- reactivează și îmbunătățește activitatea celulară;
- mărește vascularizarea și implicit trofismul și nutriția celulară ceea ce duce la -ameliorarea acneei;
- regenerează țesuturile;
- acționează asupra ridurilor;
- hidratează pielea și face zonele tratate foarte luminoase.

Contraindicații:

√ procese inflamatorii severe (HIV, virus C, tuberculoză, leziuni tegumentare severe, lupus eritematos sistemic, neoplasm).

Recomandat 1 ședință/săptămână timp de 6 săptămâni.3. TRATAMENTUL CU MEZOTERAPIE CU ACE (dermaroller)

Mezotrerapia cu dermaroller este oprocedura non-invazivă care hrănește și regenerează celulele stimulând fibroblaștii ( mici uzine interne ale pielii care vor fabrica colagen, elastină și acid hialuronic). Cu ajutorul mezoterapiei pielea primește un cocktail de ingrediente nutritive și de stimulare .

Beneficii:

- piele matură;
- piele uscată, deshidratată, ternă;
- tratamentul cearcanelor;
- fotoîmbătrânire cutanată;
- pori dilatați;
- lipsa de tonus;
- riduri fine;
- reconturează ovalul facial;
- atenuează cearcănele;
- uniformizează tenul;
- tratează pungile de sub ochi, textura flască, gâtul şi bărbia dublă.

Contraindicații:

- procese inflamatorii severe (HIV, virus B, C, tuberculoză, leziuni tegumentare severe, lupus eritematos sistemic, neoplasm, diabetici insulinodependenți)

Oferă-i pielii tale un cocktail de vitamine

4. TRATAMENTUL CU MEZOTERAPIE VIRTUALĂ

Mezoterapia este o procedură non-invazivă care înserează în straturile profunde ale dermei un cocktail de seruri, vitamine și substanțe care schimbă dramatic înfățișarea. Substanțele active sunt introduse în straturile profunde ale epidermei prin acțiunea unui curent de joasă frecvență care mărește permeabilitatea membranei celulare. Cu ajutorul unor impulsuri controlate porii se dilata de până la 400 de ori.

Beneficii:

- redefinirea conturului feței;
- restituirea prospețimii tenului;
- atenuarea vizibilă și pe termen lung a ridurilor;
- împiedică procesul de lăsare a pielii;
- ten mai dens, mai ferm, mai elastic, mai bine hidratat.

Contraindicații:

- gravide, mămici în perioada de alăptare;
- persoane care sunt purtătoare de stimulatoare cardiac, proteze metalice;
- acnee;
- astm; angină; disfuncții cardiovasculare;
- boala fibrochistică;
- noduli;
- hemofilie;
- eczeme, psoriazis;
- prezența corpilor metalici ( proteze, tije, implant dentar);
- procese inflamatorii severe (HIV, virus B, C, tuberculoză, leziuni tegumentare severe, lupus eritematos sistemic, neoplasm, diabetici insulinodependenți).

Rămâi tânăr indiferent de vârstă

5. TRATAMENTUL CU RADIOFRECVENȚĂ

Radiofrecvența se realizează prin aplicarea de radiații electromagnetice pentru a accede la straturile cele mai profunde ale pielii, se produce o încălzire profundă a pielii și al țesutului gras subcutanat care conduce la o contracție imediată a colgenului pielii, ducând la un efect lifting și tensor.

Beneficii:

- reîntinerirea tenului și atenuarea efectelor îmbătrânirii;
- lifting facial;
- regenerarea colagenului riduri;
- aspect matifiat;
- tonifiere.

Contraindicații:

- epilepsie;
- hemoragii;
- peeling;
- leziuni ale pielii, răni deschise, abraziune și răni nevindecate ;
- gravide, mămici în perioada de alăptare;
- persoane care sunt purtătoare de stimulatoare cardiac;
- persoane purtătoare de proteze metalice;
- procese inflamatorii severe (HIV,virus B, C, tuberculoză, leziuni tegumentare severe, lupus eritematos sistemic, neoplasm, diabetici insulinodependenți).

Efecte RAPIDE și de Durată!

6. SISTEMUL AVANSAT DE ESTETICĂ – EXILIS, aparat încadrat MEDICAL!!

EXILIS reprezintă un sistem complex unic de tratament ce oferă posibilitatea de abordare a radiofrecvenței combinate cu ultrasunete și de utilizare a acestora printr-o modalitate total non-invazivă pentru pacient. Sistemul de tratament non-invaziv este destinat reducerii depozitelor localizate de grăsime prin utilizarea simultană a radiofrecvenței, încălzirea în profunzime a țesutului cu ultrasunetele prin izolarea și distrugerea celulelor grase.

Radiofrecvența are ca scop încălzirea în profunzime a țesutului adipos. Activitatea metabolică este inițiată și procesul de lipoliză în țesut este acclerat. Celulele grase scad în volum având ca efect reducerea țesutului adipos. În plus, se realizează și o creștere a elasticității fibrelor de colagen și astfel apare stretching-ul pielii, care reduce atât celulita cât și ridurile.

Undele ultrasunet urmează imediat după a doua etapă ( etapa lipolitică) și utilizează o frecvență de 2 MHz.
Jumătatea distanței până la care se efectuează penetrarea prin țesutul adipos ( parametri care indică distanța undelor ultrasunet pentru care intensitatea undelor în țesutul omogen scad la jumătate) este de 24-36 mm pentru frecvența utilizată.

Adâncimea de penetrare ( adâncimea maximă pentru care 10 % din energia inițială rămâne neutilizată) este de 80-93 mm.

Această etapă nu influențează în mod direct țesutul adipos. Ea ajută la intensificarea procesului de lipoliză prin eliminarea metaboliților formați. Stimulează activitatea macrofagului, intensifică excitabilitatea celulelor influențată de procesul lipolitic, stimulează drenajul limfatic și transferal de acizi grasi către ficat.

Beneficiile terapiei cu Radiofrecvență

- zonele care necesită stimularea producerii de colagen sunt încălzite localizat ;
- pacientul nu este nevoit a utiliza niciun fel de medicamente ;
- eliminarea intervențiilor chirurgicale și a riscurilor ce decurg din acestea;
- poate fi utilizat și în estetica medicală pentru reducerea celulitei, reducerea și netezirea ridurilor.

Indicații pentru tratamentul Radiofrecvenț

- Tratamentul instabilității articulațiilor;
- Tratamentul celulitei;
- Tratamentul ridurilor;
- Tratamentul laxității pielii;
- Tratamentul vergeturilor ;
- Tratamentul de ameliorare a cicatricilor.

Indicații pentru tratamentul cu ultrasunete

- Tratamentul celulitei;
- Tratamentul neuniformităților țesutului adipos;
- Tratamentul vergeturilor;
- Tratamentul destinat relaxării musculare;
- Tratamentul de încălzire a țesuturilor moi.

7. ÎMPACHETARE LA CALD

Este o procedură în cadrul cărora zonele problematice ale corpului sunt stimulate fie să elimine, prin transpirație și masaje, depozitele de grăsime și substanțele nocive din organism, fie să își recapete elasticitatea și fermitatea.

Se realizează pe patul de sare Crystals care are numeroase terapii, ajungând la o temperatură de 60 grade Celsius.

Beneficii:

- tonifiază corpul;
- reduc celulita și ameliorează vergeturile;
- accelerează metabolismul celular;
- determină slăbiri rapide;
- detoxifică organismul prin eliminarea toxinelor;
- reduc semnele îmbătrânirii;
- elimină stresul;
- ameliorează durerile musculare și articulare;
- stimulează circulația sangvină la nivelul pielii, aceasta devenind mai fermă și mai hidratată.

Contraindicații:

- sarcină;
- menstră;
- inflamații;
- tumori;
- febră;
- hipertensiune arterială;
- sensibilitate la căldură;
- boli respiratorii și diabet;
- piele sensibilă la anumite ingrediente.8. CRIOLIPOLIZA

Criolipoliza este ultima tehnologie aparută în Industria Estetică care are rolul de a distruge definitiv un număr important de celule adipoase.

Criolipoliza cu rol în înghețarea celulelor adipoase din pliul de grăsime are efecte de slabire radicale, spectaculoase și rapide.

Criolipoliza a fost descoperită la Harvard Medical School și a facut furori în America, fiind prezentată inclusiv în celebra emisiune a lui Dr OZ. „Inovația absoluta”. Criolipoliza constă în faptul că laserul soft sparge grăsimea calcifiată în blocuri mai mici care astfel pot ajunge mult mai usor în punctul de înghețare; aici se declansează un proces natural numit apoptoză, adică moarte celulară, prin care se pierde 25-40% din grăsimea din zona tratată.

Criolipoliza este o procedură aprobată FDA, adică rezultatele sunt probate prin teste clinice.

Criolipoliza nu este o procedură dureroasă și nu încarcă ficatul cu grăsimi deoarece distrugerea celulelor grase și eliminarea grasimilor este graduală.

9. PRESOTERAPIA

Presoterapia consta in efectuarea unui masaj cu presiuni de aer comprimat astfel relizandu-se o activare a tuturor punctelor ganglionare;

BENEFICII PRESOTERAPIE:

- favorizează eliminarea toxinelor, ceea ce ajută și îmbunătățește tratamentele de scădere a greutății corporale;
- îmbunătățește circulația sangvină;
- îmbunătățește tonusul pielii;
- favorizează aportul de oxigen al celulelor, sprijinind tratamentele anticelulitice;
- efect de drenaj (retenție de lichide);
- redă confortul în cazul apariției senzației de picioare grele, a retenției de apă, a celulitei și a slabei circulații;
- dinamizează circulația limfei în spațiile intercelulare.

CONTRAINDICAȚII:

- stimulator cardiac (pacemaker);
- sarcină și alăptare;
- pacienți cu dureri cardiace;
- probleme circulatorii grave;
- tromboembolism;
Ginecologie

Medici
Marin Mihai Florian
Medic specialist obstetrică- ginecologie Competenţă in ultrasonografie obstetricală şi ginecologică Doctor in medicină
Preturi
Procedura Pret
Consultație 100.00
Control 50.00
Interpretare analize 50.00
Recoltare analize 15.00
Cultura secreție 85.00
Cultura col 65.00
Montare sterilet 50.00
Extragere sterilet 30.00
Ecografie pelvis cu sonda 80.00
Ecografie sarcina trimestrul I cu sonda 80.00
Ecografie sarcina trimestrul II si III cu sonda 100.00
Ecografie sarcina trimestrul II si III fără sonda 100.00
Chiuretaj cu anestezie locala 350.00
Chiuretaj cu anestezie generala 500.00
Consultația ginecologică este un pas obligatoriu în existența femeii.

Vizita la medicul ginecolog va însemna, în general, un examen al pelvisului, recoltarea pentru testul Babeș-Papanicolau și analiza secreției.

Testul Papanicolau (care se mai numește și frotiul Papanicolau) face parte din examenul ginecologic de rutină. Testul Papanicolau este folosit cu scopul identificării modificarilor celulare anormale de la nivelul cervixului și pentru screeningul cancerului de col uterin.

Un test Papanicolau anormal arată ca celulele din cervix sunt modificate. Un rezultat anormal la acest test nu este neobișnuit, întrucât în mod normal celulele din cervix suferă în permanență modificări.

TESTUL PAPANICOLAU este efectuat GRATUIT pacienților în cadrul clinicii!
Alte servicii

Medici
Preturi
Procedura Pret
EKG 25.00
Monitorizare tensiune arterială 5.00
Test rapid glicemie 10.00
Injecție intramusculară 20.00
Injecție intravenoasă 25.00
Injecție subcutanată 20.00
Injecție intradermică 20.00
Montare branulă 25.00
Perfuzie 70.00
Pansament 30.00
Aerosoli adulți inclus medicație 20.00
Oscilometrie 15.00
Alte servicii medicale oferite de ABC Medical Center.
Nefrologie

Medici
Sotila Gianina Gabriela
Medic primar nefrologie. Studii complementare în ultrasonografie generală
Preturi
Procedura Pret
Nefrologie
Psihiatrie

Medici
Mirea Doina
Medic primar psihiatrie
Preturi
Procedura Pret
Psihiatria este o ramură a medicinei specializată în diagnosticare, tratament și prevenire în sănătatea mintala, inclusiv în tulburările cauzate de consumul de substanțe. Tulburările psihice pot afecta majoritatea aspectelor din viața unei persoane, cum ar fi: activitatea fizică, comportamentul, emoțiile, gândurile, percepția, relațiile interpersonale, sexualitatea, activitatea profesională și timpul liber. În evaluarea psihiatrică, medicul poate solicita o gamă completă de teste de laborator, care, combinate cu interviul clinic, oferă o imagine a stării fizice și psihice a unei persoane. Anii de pregatire clinică și experiența dobândită pregătește medicul să înțeleagă relația complexă dintre afecțiunile de ordin emoțional și cele de ordin fizic, să evalueze informațiile medicale și cele psihologice, și să lucreze alături de pacient în dezvoltarea unui plan de tratament.
Medicina Generala

Medici
Lazar Mirel Catalin
Medic medicină generală/ Competenţe in echografie generală
Preturi
Procedura Pret
Medicina generala
Medicina Interna

Medici
Sofrone Gerogeta
Medic primar medicină internă
Fasie Cleopatra
Medic primar medicină internă
Preturi
Procedura Pret
Medicina internă este specialitatea care se ocupă cu diagnosticul, tratamentul și prevenirea bolilor care afectează unul sau mai multe organe interne.

Medicina internă se ocupă de afecțiunile organelor interne (inimă, plămâni, ficat, tub digestiv, splină, sânge, rinichi, metabolism, articulații, schelet osos) aceasta privește organismul ca un tot unitar și totodată se ocupă de diagnosticarea precum și de tratamentul majorității bolilor de care suferă pacienții.

Majoritatea pacienților suferă de mai multe afecțiuni ceea ce duc la necesitatea tratamentelor multiple.

Prin consultul oferit de către medicul internist , pacientul evită excesul de consulturi medicale care pot să nu fie necesare.

Medicul internist este cel care analizează aceste situații, monitorizează pacientul și decide care afecțiune necesită și un consult sau un tratament supra specializat. De asemenea medicul internist coordonează schemele terapeutice pentru a nu apărea suprapuneri de medicație sau reacții adverse ale medicamentelor.

Medicul internist vizează soluții de diagnosticare precum și de medicatie pentru nevoile pacientilor.
Logopedie

Medici
Grigoriu Adina-Simona
Medic primar medicină de familie / competențe in echografie generală
Preturi
Procedura Pret
Logopedia desemnează specializarea din medicina care se ocupa de vindecarea, și refacerea vocii și a vorbirii . Prin logopedie se înțelege o specialitate terapeutico-medicala care se ocupa de persoanele ce au dificultăți in comunicare cu alte persoane din cauza unui deranjament in vorbire , limba, voce, auz , înghițit sau respiratie.

Logopedia se orientează spre vârstele de preșcolari și școlarii mici deoarece , acestea sunt vârstele când limbajul prezintă cea mai mare plasticitate fata de factorii ce favorizează evoluția normala a acestuia și fata de factorii carea declanșează tulburarea.

Vorbirea incorecta se revarsă asupra scrisului/cititului , asupra întregii activități școlare , mai ales asupra personalității elevului; datorită faptului ca, copilul prezintă dificultăți in exprimare , acesta își va pierde interesul pentru școala.

Clasificarea tulburărilor de limbaj:

1. Tulburări de pronunţie sau de articulaţie:

- Dislalie
- Disartrie
- Rinolalie

2. Tulburări de ritm şi fluenţa vorbirii:

- Bâlbâială
- Logonevroza
- Tumultus sermonis
- Tahilalia
- √ Aftongia
- Bradilalia
- Tulburări coreice

3. Tulburări de voce:

- Disfonie
- Afonie
- Fonastenie
- Pseudofonastenie

4. Tulburări în plan lexico grafic scris citit:

- Disgrafii- agrafii
- Dislexia- alexia

5. Tulburări polimorfe:

- Afazia (tulburare dobândită)
- Alalia (surditatea verbală)- incapacitatea de a vorbi. Alalia (surditatea verbală)- incapacitatea de a vorbi.

6. Tulburări de dezvoltare a limbajului (întârzieri) – retard în dezvoltarea limbajului:
- Retardul de limbaj simplu şi complex
- Retardul la copiii autişti
- Mutismul psihogen electiv sau voluntar

7. Tulburări de limbaj bazate pe disfuncţii psihice:

- Dislogii
- Bradifazii
- Ecolalii
- Jargonafazii (apare pe fondul Schizofreniei)
Aveti nevoie de un doctor ?
Programati-va acum !
Ne puteti contacta direct prin telefon
de Luni pana Vineri, intre orele 0800 - 1700
Nume
Telefon
Specialitate
Operatiune